maanantai 4. lokakuuta 2010

La liberté

Koeviikko ohi. Vapaus.

Uusi jakso alkoi oikeastaan jo perjantaina, mutta mäpäs en ollut koulussa... vaan kirjamessuilla. Aamupäivä meni ”töissä”. LUKUfiiliksen lavaohjelman aikana mä vastaanotin nuorten kirjavinkkejä. Sen jälkeen pääsin haastattelemaan kriitikko Marika Riikosta samaista lehteä varten. Pienen hetken ajan mä ehdin jopa kierrellä ja kaarrella messukeskuksessa ennen kuin palasin lavan tuntumaan katsomaan Fredrikan keittiötä, jossa äiti, Vilja-Tuulia ja Pauliina pilkkoivat pihvien sijasta kirjoja ja kirjailijoita. Eivät tosin ruuanlaiton, vaan haastattelun merkeissä.

The Matrix (eräs taistelukohtaus)
 

Kirjamessuilta kotiuduttuani, mä suuntasin Aman kanssa Hetin luokse, missä meitä odotti suuri operaatio: kaikkien kolmen elokuvan Matrix-putki. Maratonin huippuhetkiä olivat taistelukohtaukset, joissa päähenkiöt kamppailivat erinäisiä vihollisia vastaan aurinkolaseissaan ja pitkissä nahkatekeissaan. Kun mukaan lisättiin muutama tehostava hidastus taistelun tuoksinassa, oli Matrix-tunnelma huipussaan. Tosin T:n sanoja lainaten "mukafilosofista, sekavaa jauhantaa" olisi kahdessa viimeisessä elokuvassa voinut olla vähemmän.

It is a truth universally acknowledged
that a zombie in posession of brains
must be in want of more brains.

Tänään oli vuorossa toinen visiitti kirjamessuilla. Se oli erittäin pikainen, mutta siinä mielessä tuottoisa, että sain napattua mukaan yllä olevat ihanuudet. Pride and Prejudice and Zombies kuulostaa sen verran hulvattomalta, että sitä on aivan pakko päästä tutkimaan lähietäisyydeltä. Arctic Monkeysin uusinta levyä olen havitellut jo jonkin aikaa, joten olihan se mukava bongata levymessujen puolelta.


Tänään oli myöskin aika siirtyä äidin luota isän luokse. Matkatavaroita on aina liikaa... Pyörämatka oli loistava tilaisuus räpsiä valokuvia veljen kanssa. Siispä... Isla ja Kuura ylpeänä esittävät:










The Beatlesin I Am the Walrus on soinut mun päässä suunnilleen koko viikonlopun. Mikäs siinä. Erittäin omituinen kappale… Mutta hyvä.

2 kommenttia:

  1. Moi Isla,
    ihana blogi sulla! Äitisi vinkkaili tulla kurkkaamaan tänne... :) Kauniita ja hauskoja kuvia.

    Hei ja vinkkinä, ellet ole jo ehtinyt huomata, Belle & Sebastianin uusi pian ilmestyvä levy on julkaistu striiminä verkossa täällä
    http://nprinternedition.com/templates/story/story.php?storyId=130212728&ps=cprs
    Kannattaa kuulla! :)

    Terveisin,
    Outi

    VastaaPoista
  2. Mä en tiennytkään, että Belle & Sebastianilta on tulossa uusi levy. Hienoa! Täytyy heti kuunnella, jos se vaan tällä onnettoman hitaalla nettiyhteydellä onnistuu. Kiva, jos tykkäät blogista. :)

    VastaaPoista