sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Musiikkiaakkoset osa 2 (H-N)

Taitaa olla korkea aika jatkaa viime kuussa aloittamaani musiikkiaakkoset-haastetta. Tällä kertaa vuorossa ovat kirjaimet H:sta N:ään.

H - He's A Pirate (Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl)


Sain ensimmäisen Pirates of the Caribbeanin tuliaiseksi äidiltä, kun olin 9-vuotias. Olin heti aivan myyty. Suurin villitys (jota kesti useita vuosia) on jo mennyt ohi, mutta vieläkin palaan vanhojen suosikkieni pariin aina silloin tällöin. On siis vain oikeus ja kohtuus, että nostalgiapätkä He's A Pirate pääsee osaksi musiikkiaakkosiani H-kirjaimen edustajana.

I - It's Hard To Get Around The Wind (Alex Turner)


Kun sain kuulla, että Arctic Monkeysin laulaja Alex Turner on säveltänyt kuusi kappaletta brittiläisen Submarine-elokuvan (joka ei valitettavasti näillä näkymin ole päätymässä Suomen teattereihin) soundtrackille, innostuin kovasti. Laitoin biisit heti kuunteluun ja huomasin, että niitä kuunnellessa on hyvin vaikea stressata mistään. Kappaleet ovat uskomattoman huolettomia ja rauhoittavia. Alex Turnerin ääni on jotenkin ihanan pehmeä. It's Hard To Get Around The Wind...

J - Join Me (HIM)


Lauloin HIM:in Join Men kerran eräissä pääsykokeissa. Melko nopeasti tulin kuitenkin siihen tulokseen, että kaunis kappale on parempi suosiolla jättää Ville Valon laulettavaksi. HIM oli Kuuran suuri suosikki tämän ollessa noin 8-vuotias. Olimme jopa katsomassa bändiä Provinssissa vuosia sitten, mutta muistikuvani tapahtumasta ovat melko hämärät.

K - Kingdom of Doom (The Good, the Bad & the Queen)


Damon Albarn on jossain haastattelussa kertonut olevansa parantumaton työnarkomaani, mikä on varmasti enemmän kuin totta. Damonilla tuntuu koko ajan olevan käynnissä suunnilleen miljoona projektia päällekkäin. Blurin ja Gorillazin pyörittämisen lisäksi Damon on esimerkiksi säveltänyt pari oopperaa (joista uudempi Doctor Dee tulee käsittääkseni ensi-iltaan heinäkuussa) ja levyttänyt albumin The Good, the Bad & the Queen nimisellä kokoonpanolla. Kyseinen albumi tuo aina mieleeni viime kesän, koska silloin kuuntelin sitä paljon. Kingdom of Doom -kappaleen musiikkivideon perusteella ruuanlaitto ei ole Damonin ominta alaa. No, kukaan ei voi olla täydellinen, vaikka kuinka täydellisyyttä hipoisikin.

L - Laughing With (Regina Spektor)


Näin Regina Spektorin Ruisrockissa viime kesänä heti Belle & Sebastianin jälkeen. Kyseisistä festareista lähtien on Spektor ollut yksi suosikkiartisteistani. Keikka oli hyvä, mutta samalla myös hyvin haikea. Heti lavalle saavuttuaan Spektor kertoi menettäneensä juuri hyvän ystävänsä ja sanoi yrittävänsä selvitä esiintymisestään yleisön avulla. Normaalisti hyväntuulisetkin kappaleet kuulostivat itkua pidätellen esitettyinä surullisilta. Levyltä kuunneltuina biisit ovat paljon reippaampia ja elämänmakuisempia. Laughing With -kappale löytyy Spektorin uusimmalta albumilta Far.

M - Meds (Placebo)


Ensimmäisillä kuuntelukerroilla pidin Medsiä lähinnä erittäin kummallisena kappaleena, mitä se ehkä onkin. Pikkuhiljaa aloin kuitenkin tykästyä biisiin yhä enemmän ja enemmän kunnes lopulta olin totaalisen myyty. Keittiönpöydällämme on edelleen lappu, jossa lukee "Did you forget to take your meds?", että muistaisin syödä vitamiinipillereitä sun muuta vastaavaa. Medsin musiikkivideo on melkoisen outo, eikä Brian Molko ilman hiuksia oikein innosta. Onneksi Molkolla taitaa tätä nykyä olla tukkaa senkin edestä.

N - Na Na Na [Na Na Na Na Na Na Na Na Na]


My Chemical Romance ja The Sims 3 ovat kaksi asiaa, jotka harvoin tulee liittäneeksi samaan lauseeseen. Täytyykin sanoa, että olin hieman hämmästynyt, kun kerran Simsiä pelatessani pärähti Na Na Na yhtäkkiä soimaan sims-radion indie-kanavalta. En kuuntele MCR:ää kovin aktiivisesti, mutta monista bändin biiseistä tykkäilen kovasti. Mama, we all go to Hell...

1 kommentti:

  1. NANANANANANANANANANANANANA! Eli siis ihania biisejä tässä osassa. He's a pirate ja Meds esimerkiksi...

    VastaaPoista