maanantai 1. marraskuuta 2010

Lähtölaukaus halloweeniin

Tänään on halloween. Virallisesti. Omalta osaltani se kuitenkin alkoi jo perjantaina, kun joukko pelottavasti pukeutuneita friikkejä alkoi iltaseitsemän aikoihin valua sisään kotini puisesta ovesta. Jokaisella oli mukanaan enemmän tai vähemmän halloweeniin liittyvää purtavaa. Mä ja Eino panostettiin tarjoiluun leipomalla sienen muotoisia muffinseita, joista uunissa tulikin sitten litteitä kookoskeksejä.

Kun kummajaisia istui olohuoneessamme lopulta yhteensä kymmenen, saattoivat juhlat alkaa. Musiikki soimaan ja tanssilattialle. Yleisen hyppimisen, pomppimisen, laulamisen ja huutamisen lisäksi ilta piti sisällään perinteeksi muodostuneen yökävelyn, improilua, pullonpyöritystä ja tietysti syömistä.

Toivottavasti marssimme kaupungin kaduilla kohotti myös ohikulkijoiden halloween-tunnelmaa. Ainakin Siwan kassa sai ihmettelemisen aihetta, kun pelmahdimme sisään kauppaan aikomuksenamme ostaa yksi vanukaspurnukka... Kävelyltä kotiuduttuamme pääsimme aloittamaan lappuimpron. Parrasvaloihin astui kerrallaan kaksi improilijaa, joille yleisö antoi tilanteen. Tällä kertaa näimme esityksiä muun muassa hipeistä, keskenään riiteevistä merirosvoista, Harry Potterista ja Draco Malfoysta. Improja värittivät illan kuluessa lapuille kirjoittamamme repliikit, jotka täytyi tavalla tai toisella saada sopimaan esityksiin.

Yön kuluessa ystäväiseni alkoivat pikkuhiljaa valua koteihinsa. Eino jäi meille yöksi, vaikka simahtikin patjakyhäelmälle jo ennen Aman lähtöä. Kolmen aikoihin yöllä emme Amankaan kanssa jaksaneet tehdä muuta, kuin maata sängylläni ja soittaa Spotifysta toinen toistaan rauhallisempia kappaleita.



Valokuvat ovat Aman käsialaa. Kiitos niistä kuuluu hänelle
ja hänen kameralleen Rubenille.

Lauantaina koitti siivoamisen aika. Imurin lopetettua toimintansa piti mun harjata koko alakerta ja keskikerros käsin. Urakan jälkeen rakkine luonnollisesti käynnistyi aivan, kuin mitään ei olisi tapahtunut... Tiskikone päätti yhtyä kapinaan, joten Kuura pääsi tiskaushommiin. Muuten siivoaminen sujui Einon ja Kuuran avulla yllättävän mukavasti. Sanoisinpa jopa, että "suursiivouksen" lopetettuamme, oli koti siistimpi, kuin ennen minkään juhlien alkamista.

Vaikka halloween-juhlat on nyt juhlittu, pitäisi tänään järjestää jonkinlainen grande finale. Onhan nyt sentään se oikea halloween. Vaikka yleensä kauhuleffoja kartankin, voisin tänä iltana harkita poikkeuksen tekemistä...

This Is Halloween (The Nightmare Before Christmas)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti