maanantai 28. maaliskuuta 2011

Musiikkiaakkoset osa 1 (A-G)

Selailin eilisiltana erinäisiä blogeja ja törmäsin musiikkihaasteeseen, johon päätin itsekin tarttua. Kyseessähän ovat siis musa-aakkoset, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että postauksessa julkaistaan jokaisella aakkosella alkava biisi videoineen (jos sellainen löytyy). Jos läpikävisin kaikki aakkoset yhdessä ainoassa merkinnässä, olisi tuloksena melkoinen tappopostaus. Siispä jaan aakkoset neljään osaan. Aloitetaan kirjaimilla A:sta G:hen. Ettei elämä turhaan kävisi tylsäksi, kirjoitan jokaisen kappaleen alle jotakin hauskaa kyseiseen pätkään liittyen.

A - Another Sunny Day (Belle & Sebastian)


Nähtyäni Belle & Sebastianin Ruisrockissa viime kesänä aloin läpikäymään yhtyeen tuotantoa tarkemmin ja törmäsin tähän kappaleeseen. Another Sunny Day on nimensä mukaisesti ihanan aurinkoinen, ja yhdistän sen vahvasti kesäpäiviin. En tiedä, onko yllä oleva animaationpätkä kappaleen virallinen video, mutta ainakin se on hauska ja kuvaa hyvin biisin tunnelmaa.

B - Bang Bang You're Dead (Dirty Pretty Things)


Dirty Pretty Things on projekti, jonka The Libertinesin toinen laulaja Carl Barât aloitti vanhan bändinsä hajottua. Bang Bang You're Dead ihastuttaa pirteydellään ja energisyydellään. Lisäksi biisillä on varsin mahtava nimi.

C - Crystalised (The xx)


The xx:n levy xx on yksi niistä löydöistä, jotka teimme äidin kanssa Pariisin levyalennusmyynnistä. Levy on kokonaisuudessaan ihanan rauhallinen, ja Crystalised edustaa mielestäni sen parhaimmistoa. Gorillaz on tehnyt biisistä coverin. Se on melkoisen erilainen kuin alkuperäinen, mutta hyvä myöskin.


D - Dimanche en hiver (Keren Ann)


Keren Anniin tutustuin viime syksynä, kun halusin löytää hyviä ranskalaisia bändejä ja artisteja. Keren Ann ei ole syntyperäinen ranskalainen, mutta hän laulaa englannin lisäksi myös ranskaksi. Dimanche en hiver on uskomattoman kaunis kappale, johon Keren Annin herkkä ääni sopii mainiosti. Biisin nimi kuvaa loistavasti tätä hetkeä. Onhan nyt kuitenkin suhteellisen talvinen sunnuntai, vaikkei talvi enää olekaan (kesäaikakin vaihtui tänään).

E - Every You Every Me


Kenellekään on tuskin kovin suuri yllätys, että valitsin aakkoslistalleni Placeboa. Vaikka Placebo nykyään onkin yksi lempibändeistäni, en ensimmäisellä kuuntelukerralla juuri välittänyt siitä. Brianin ääni tuntui jotenkin liian masentavalta, eikä musiikki muutenkaan oikein iskenyt. Viime marraskuussa mielipiteeni bändistä muuttui radikaalisti. Every You Every Me on yksi ensimmäisistä biiseistä, joihin Placebolta tykästyin. Siitä se sitten lähti, eikä paluuta tunnu olevan.

F - Fluorescent Adolecent (Arctic Monkeys)


Fluorescent Adolescent on ensimmäinen biisi, jonka Arctic Monkeysilta kuulin. Se on myös biisi, jonka myötä kyseiseen bändiin ihastuin. Erään unettoman yön jälkeisenä päivänä koimme Tuulin kanssa hauskoja hetkiä päättäessämme opetella laulamaan kappaleen ulkoa. Arvata saattaa, että projektimme aiheutti paljon kikatusta ja sanasekoilua. Vaikka tutustuin biisiin reilusti yli puoli vuotta sitten, mulla ei vieläkään ole edes pientä käsitystä siitä, mistä kyseinen laulu kertoo.

G - Good Song (Blur)



Kun pikkulapsena satuin näkemään Good Songin musavideon MTV:ltä, se järkytti mua suuresti. Onhan se nyt suhteellisen traagista, kun orava syö rakastamansa kärpäsen pään, koska luulee sitä tammenterhoksi. Hämmästykseni olikin suuri, kun kuusi vuotta myöhemmin sain tietää, että kyseinen traumatisoiva video kuuluu Blurin tuotantoon. Kaikesta traagisuudestaan huolimatta video on hauska, enkä voi olla nauramatta katsoessani sen mainiota loppua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti